Jens-Christian er født og opvokset på Vesterbro midt i København. Han kom på sangskolen Sankt Annæ Gymnasium, fik sit musikalske fundament grundlagt med Københavns Drengekor og blev i 1988 optaget på den prestigefulde Musikhochschule i Hamborg.

 

I 1995 debuterede han på Det Ny Teater i København i rollen som Doktor Falke i operetten Flagermusen. Herefter gik det slag i slag med engagementer på bl.a. Gladsaxe Teater, Aarhus Teater, Aalborg Teater og Hamletscenen på Kronborg i Helsingør. Udenlandske opgaver bragte Jens-Christian til bl.a. Sydney, Budapest, Barcelona, London, Amsterdam og Stockholm.

 

I Danmark har han sunget med alle de danske symfoniorkestre, i de store kulturhuse og koncertsale, han har sammen med Sigurd Barrett og DR Symfoniorkestret præsenteret opera for børn i udsendelserne ”Sigurd & Operaen” på DR1, og så har han udgivet fire solo-album med dansk musik - sidst albummet "Vinterens Sange", som udkom i november 2018. 

 

Han sang ved Prins Henriks bisættelse og Castrum Doloris og fik efterflg. tildelt Prins Henriks Mindemedalje.

 

Han har optrådt med så forskellige kunstnere som Ghita Nørby, Michala Petri, Inga Nielsen, Lis Sørensen, Søs Fenger, Susse Wold, Bodil Udsen og HKH Prins Henrik. Jens-Christian har fået tildelt Dronning Ingrids mindemedalje, og har ved flere lejligheder fået tildelt donationer fra Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond.