I 2008 skabte Jens-Christian Verdensballetten. En årlig tilbagevendende sommerturné med en række af verdens største balletstjerner, der i selskab med danske operasangere giver forestilling på særligt udvalgte steder i Danmark. Siden 2008 har Verdensballetten udviklet sig fra en forestilling ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, til 8-9 forestillinger fordelt over hele Danmark og med ca. 15.000 publikummer. Forestillingen var i 2017 og 2018 den næstmest omtalte kulturelle begivenhed i Danmark i juli måned – kun overgået af Roskilde Festivalen.

 

I 2013 og 2014 var HKH Prins Henrik på det kunstneriske hold, da han sammen med lydkunstneren Katrine Ring skabte lydbilledet til en helt ny ballet – Côte á côte – uropført af Verdensballetten. Gennem tiden har Verdensballetten præsenteret store navne som f.eks. Alina Cojocaru, Sergei Polunin, Johan Kobborg, Iana Salenko og Steven McRae – sidstnævnte er i dag Verdensballettens kunstneriske leder.

 

Udover Verdensballetten er Jens-Christian også ophavsmand til julekoncerterne i Skagen Kirke som TV2 hvert år transmitterer på deres regioner, nytårskoncerten på Kappelborg i Skagen og festvialen ”Blå September” i Frederikshavn Kommune.

 

I 2016 stod Jens-Christian bag pop-gruppen Lighthouse X der samme år vandt det danske melodi grand prix. Gruppen var et crossover mellem det kommercielle og benefit, og blev skabt i samarbejde med teleselskabet Call Me.